woensdag 9 oktober 2013

Dag 3: Extra dag op Bali

Dat was een heerlijk dagje Tuban/Kuta Beach om te acclimatiseren. De luxe is niet bepaald representatief voor wat ons de komende weken te wachten staat, maar we genoten van dit 'verplichte' extraatje.

Na een reis van ruim anderhalve dag (met weinig slaap) sliepen we een aardig gat in de ochtend, net op tijd wakker voor het ontbijt. Daarna zijn Robert en ik langs het strand richting Kuta Beach gewandeld. Naast Jakarta bevindt zich daar het enige andere Hard Rock Cafe in Indonesie. De contrasten zijn weer enorm. Langs een soort van vuilnissorteerderij lopen we van hotel naar strand, dan langs de fraaiste resorts naar Kuta. Overal tussen kleine tempeltjes waar van alles en nog wat geofferd wordt. Blijkbaar roken de goden ook. Talloze locals proberen met de gekste spullen wat aan ons te verdienen, maar om nou op de eerste dag een boog en set pijlen te kopen ...

Afhankelijk van de diepte en golfbrekers is de zee wild tot zeer wild. Bij Kuta is het vandaag verboven te zwemmen, maar enkele dappere surfers proberen op een golf te klimmen. De meesten zien we met board en al wegspoelen. Dat deden we eerder zelf ook bijna, want een golf tegen de kade maakte me tot mijn kin doorweekt. Koud is het uiteraard niet, maar wel even schrikken. In Kuta Beach zijn alle bekende toeristen shops aanwezig, we struikelen er over de Starbucksen. Hard Rock heeft hier ook een resort en er wordt nog flink bijgebouwd. Prachtige nieuwe shopping malls met hogloges, zonnebrillen en ander toeristenspul. Taxi's en scooters worden ons ook overal aangeboden, wij bedanken hartelijk voor de eer. Het publiek is ook wel typisch zon-zee toeristisch te noemen, veel Australiers uiteraard.

In Tuban plonzen we ook even in zee op ons eigen strandje ... de golven zijn daar een stuk verder op zee, maar de stroming is er best fors, maar de temperatuur is (uiteraard) prima. Daarna zout afspoelen in ons eigen zwembad, ja het wat best een zware dag. Leuke kans om even de GoPro onderwater te testen. De bewolking van de ochtend was grotendeels verdwenen, evenals de APEC leiders, zodat we morgen met fiets om 13.50 naar Maumere, Flores kunnen vliegen. Het was zoals vandaag goed uit te houden, maar we komen uiteindelijk om te fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten